AEG ProCombi Dampovn en delikat test!

onsdag 21 september, 2011 27 Kommentarer Postet under: Tips & Tricks

AEG PROCOMBI DAMPOVN

For nogle uger siden, var jeg et smut i Fredericia for at lære lidt om brugen af AEG Neue Kollektion ProCombi dampovn – Jeg har nemlig fået sådan aeg procombi dampovn til test – og skal forsøge at få kreeret nogle maverumlende lækre sager i den!

aeg procombi dampovn

Electrolux Home Center, Hr. Rasmus Kibsgaard & Culinariteter som Rasmus producerer og forærer til kunder og besøgende.

Electrolux er en af de største spillere på markedet når det kommer til hvidevarer og AEG hører ind under dem – I Fredericia ligger deres Home Center & Culinarium. Sidstnævnte styret af Rasmus Kibsgaard som er en upperlig mesterkok – og en rar fyr, skal lige siges! Han havde sat en eftermiddag af til at lære mig lidt om det her nymodens maskineri Kombi dampovn. Vi lagde ud med at tale om maskinen og gennemgå den så jeg forstod opbygningen og hvilke dippedutter der gjorde hvad! Dernæst handlede det om bagning! Meget mere interessant! Rasmus lægger en ære i at bruge ordentlige og allerhelst også økologiske og lokale varer. Hvorfor han udelukkende bager med ølandshvede, det kan man ikke betænke ham i, det er en fantastisk lækker og smagsfuld sort.

 

aeg procombi dampovn

Brød til hævning, Creme Brulée og Brød tilberedes sammen - det kan man sagtens da de ikke tager smag af hinanden når de dampes, og færdig tilberedning med termometer funktionen.

Rasmus viste bla. at ovnen kan bruges som hævekammer, ret smart!! Hvis man nu har et koldt køkken er det snildt at kunne sikre sig en ens, hurtig og jævn hævning ved fx. 30 grader i ovnen. Alt imens brødene hyggede sig – drøftede vi tørgær kontra frisk gær, æltemetoder og bagning med damp.

 

Jeg vil gerne bruge muligheden til at slå et slag for at, er man glad for at bage og brød, er en ovn der kan dampe et must! Det er ikke bare væsentligt nemmere at bage i en ovn der kan dampe. Brødet bliver også sprødere, mere saftigt og dampen tillader brødet at hæve fuldt ud. Så helt uden du selv skal yde mere får du altså meget bedre brød i en kombi dampovn. Det da ikke helt tosset? Rasmus viste også en anden ret så smart ting kombi dampovnen kunne, der er et tilhørende termometer som man kan sætte i brødet og så bager ovnen brødet indtil den rette temperatur er nået, fx. 92 grader som de brød Rasmus bagte skulle være, og voila perfekt bagte brød. Så slipper man for brød der evt. er klæge eller overbagte. Heller ikke helt tosset? Termometer funktionen kan selvklart benyttes til alle mulige emner og ikke udelukkende brød.

aeg procombi dampovn

Aeg ProCombi Dampovn.

Electrolux Home Center er et lyst, hyggeligt og indbydende domicil, som emmer af liv, og Rasmus´s køkken – Culinarium summede. Der var flere ansatte forbi lige og sige hej og høre hvad vi rodede med og Rasmus var ude og fortælle et par interesserede om nogle ovne i det (meget store) showroom. Har du ikke været forbi, og enten har en stor kærlighed for hvidevarer eller evt. overvejer at købe nyt, så vil jeg varmt anbefale et smut forbi Fredericia og Electrolux Home Center.

 

aeg procombi dampovn

Dampede blåmuslinger hos Electrolux Home Center i Fredericia

Tilbage til maden – man kan jo ikke leve af brød alene – eller det kan man sagtens, for det var dælme et godt brød. Men Rasmus havde planlagt lidt andet til, bla. en kickass aioli som jeg desværre ikke helt erindrer hvordan han lavede, men god var den. Til aioli´en serverede Rasmus friske asparges og ditto blåmuslinger, og i kan nok gætte hvordan de var tilberedt – jeps de var dampede! 4 min var alt de skulle have – og voila frokost! Jeg skal ikke kunne sige om det var kombi dampovn, rasmus, eller blåmusling der gjorde udslaget men det er nok nogle af de bedste blåmuslinger jeg nogensinde har sat tænderne i! Det overraskende og dragende var den, fænomenalt korte tilberedningstid – og absolut intet tab i smag eller konsistens! (I weekenden var jeg til en konference for madkommunikatører i Kbh. Mad+Medier, hvor Electrolux også viste hvordan man arbejder med en dampovn. En af de deltagende sagde meget overrasket, jamen fisken havde jo kun fået et par min. jeg var sikker på den var rå – men den var perfekt! Det skal lige siges at Kokken som stod for Workshoppen Saida Benyahia er super dygtig!)

 

aeg procombi dampovn

Vi lægger sidste hånd på Creme Brulée´n

Efter drøftelser om smag, saft og kraft, og væsentligt mere nørdede betonede emner som jeg ikke vil trætte jer med, var det tid til dessert – en god gammel klassiker Creme Brulée, som sædvanligt er tilberedt i vandbad i ca. 45-60 min. tid alt efter opskrift. Rasmus´s version i Aeg Procombi dampovnen tog akkurat 20 min! Og smagte præcis som den skulle, og konsistensen var perfekt! Med en svaghed for Creme Brulée kan jeg blive lettere nervøs for om jeg måske har sønderligt godt af den opskrift ;-)

 

Altså en dejlig og lærerig eftermiddag i det Jyske hos Rasmus og Electrolux! Forundret og opmuntret over dampovnens goder, satte jeg mig fluks til at tænke i opskrifter jeg skulle afprøve i denne magiske ovn! Glad, mæt og træt, nappede jeg en lille lur i toget…. Følg med den næste tid, hvor jeg vil bage, dampe og eksperimentere med Aeg Procombi Dampovnen.

Related Posts with Thumbnails
Print Friendly

Dette indlæg blev postet onsdag 21 september, 2011 kl. 8:33 am og er arkiveret under Tips & Tricks. Du kan poste en kommentar og følge en hvilken som helst respons til dette indlæg igennem RSS 2.0 feed.

27 Kommentarer Smid en kommentar!

  […] Follow this link: En delikat test af AEG ProCombi Dampovn […]

  Kim Schulz said:

  okt. 9, 2011

  Orv. Sådan en ovn har jeg og den er meeeeeega fed :-)
  Kan klart anbefales til madnørder.

  over and out,
  Kim schulz
  Grillkokkerier.dk

   Faster Philip said:

   okt. 11, 2011

   Haha ja du var heldig der var du! Den er nemlig super duper!! Den kan anbefales til alle!!

   Håber alt er vel!

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  Ditte Ferdinand said:

  nov. 20, 2011

  Kan sådan en kombi-dampovn bruges i stedet for gryde til f-eks. Chad Robertsons lækre landbrød?

   Faster Philip said:

   nov. 20, 2011

   Hej Ditte, og velkommen til ;-)

   Det kan den sagtens! Faktisk synes jeg tilmed det bliver bedre! Dampovnen sørger for at brødet får mulighed for at hæve fuldt ud, hvilket er lidt sværere at kontrollere inde i en gryde med låg på.

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  Ditte Ferdinand said:

  nov. 20, 2011

  Det lyder godt – jeg har nemlig ind i mellem problemer med brød nr 2, hvis jeg har lavet dej til 2 brød – også selv om jeg genvarmer gryden i ovnen.
  Tænker også, at det vil strømbesparende at kunne bage 2 brød på samme tid :-)
  Jeg har set på en Voss, der også har en forbindelse til Electrolux – underligt at AEG også har det.
  Ved du om der er en test på Combi-ovnene?
  Er i øvrigt rigtig glad for din beskrivelse og opskrift på Chad Robertsons brød – en herlig surdej :-)
  De bedste hilsner
  Ditte

   Faster Philip said:

   nov. 20, 2011

   Hej igen :-)

   Altså – det glemte jeg måske nok i farten, men alt brød næsten! bliver bedre med damp. Det problem har jeg ikke haft, det skulle kun være fordi det var overhævet i så fald.

   Det kan man tænke ja, tror dog ikke det er noget der kan måles medmindre du bager et par gange om ugen eller oftere.

   Aeg-Voss-Zanussi og et par andre mærker er alle under Electrolux koncernen. Jeg har prøvet Voss modelen også og den var mindst ligeså god :-)

   Nej beklager men det kan jeg snildt undersøge om der skulle findes.

   Det er jeg glad for – og ja det er simpelthen, hvis bagt korrekt efter min mening verdens bedste brød.

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  Ditte Ferdinand said:

  nov. 20, 2011

  Hold da op, hvor er der meget inspirerende her på din hjemmeside :-)
  Har lige et spørgsmål mere til din test – har du prøvet at bage brød med bagesten i ovnen – jeg ved nemlig slet ikke om man kan bruge damp sammen med bagestenen?
  De bedste hilsner
  Ditte

   Faster Philip said:

   nov. 20, 2011

   Tak for de rosende ord – de varmer her i den begyndende vinter kulde :-)

   Nej det har jeg ikke – jeg bager oftest på den “hullede” bageplade, som er fuldstændig magen til den rigtige prof. bagere bruger, som sørger for luften kan passere igennem og sørger for bedre varme/damp fordeling.

   Tror jeg sagtens man kan, men er ikke sikker på det gør noget mærkbart.

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  Ditte Ferdinand said:

  nov. 21, 2011

  Hej Faster Philip.
  Så er jeg simpelthen nødt til også at spørge dig, om Chad Robertsons brød kan “holde faconen”, hvis du bager det på den hullede plade, når du ikke har gryden til at holde på formen?

   Faster Philip said:

   nov. 22, 2011

   Hej Ditte :-)

   Det kan det sagtens, dog skal du ganske som med gryden, forvarme ovn og plade inden. Og give den lidt mere tid end ifølge den originale opskrift, da dampovnen ikke kan klare 250 grader, men kun 230 grader.

   De bedste hilsner

   Faster Philip

    Sune said:

    jul. 16, 2014

    Når du laver Chad’s brød er det så først med fuld damp (hvor længe?) og derefter med combidamp ved 230 grader? Evt står brødet i ovnen ved opvarmning mellem damp og combidamp?

    På forhånd tak!!

     Faster Philip said:

     sep. 16, 2014

     Hej Sune,

     Beklager det lange svar, der har været gak med min hjemmeside! Aldrig mere end 75% damp de første 10 min. Hvorfor metoden med at bage i en støbejernsgryde, er den bedste, da selv en “proff” combidampovn ka ha svært ved at følge med i de grader der.

     De bedste hilsner

     Faster Philip

  Ditte Ferdinand said:

  dec. 1, 2011

  Hej igen Faster Philip.
  Så er min nye kombidampovn i hus og venter på at elektrikeren kommer i morgen og sætter den til :-)
  Det første jeg skal bage er rugbrød – har du prøvet det i dampovnen? Jeg kan nemlig ikke finde noget om det nogen steder, og vil gerne vide om jeg skal bage rugbrød med damp på :-)
  De bedste hilsner
  Ditte

   Faster Philip said:

   dec. 1, 2011

   Halløj Ditte :-)

   Dejligt! Så glæder du dig nok som en lille pige til juleaften kunne jeg forestille mig?

   Jeg har bagt dette http://www.faster-philip.dk/brød-bagt-aeg-procombi-dampovn/
   Som er det nok nærmeste jeg har kunne kreere i en dampovn uden at gå på “særlig meget” på kompromis med smag og konsistens. Men det er jo ikke et rugbrød i den traditionelle forstand – men et hvedebrød med masser af rug og kerner. Men et traditionelt rugbrød ville jeg bage på normal vis.

   De bedste hilsner

   Faster Phiilp

  Ditte Ferdinand said:

  dec. 2, 2011

  Hej Faster Philip.
  Så er ovnen indviet – fantastisk!!!!
  Jeg bagte rugbrødet med damp/varmluft på 190 grader og med madtermometret på 98 grader. Det blev meget bedre end på den traditionelle måde jeg tidligere bagte brødet på, bl.a. er det en helt jævn krumme med en fin skorpe – kan virkelig anbefale det til rugbrød.
  Jeg bagte også 2 Chad Robertson landbrød med madtermometret på 94 grader og med damp/varmluft på 230 grader. De hævede flot – ærgerligt jeg ikke lige kan vedhæfte et foto.
  I morgen skal jeg bage brunkager, og glæder mig til at få afprøvet nogle flere af dine opskrifter :-)
  De bedste hilsner Ditte

   Faster Philip said:

   dec. 4, 2011

   Hola Ditte,

   Haha , det glæder mig at høre! Har du døbt den med champagne und alles?

   Ok, du har da haft alle elementer på GO GO så hva? ;-) Det er da gode nyheder, vil glæde mig til at bage mit næste rugbrød sådan! Mmmmm Chads brød er bare så gode!! Det er helt vildt! Smagen er uovertruffen! Jeg har bagt brunkager, vanillekranse, gingerbreads, og shortbreads idag, alle super fine!

   Du skal være så hjertelig velkommen kære Ditte!

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  Margrethe said:

  dec. 3, 2011

  Hey
  Da jeg fik min dampovn fulgte der intet med, vi har købt en demomodel. Men nu står jeg og tænker juleaften… Vi får kalkun, ville man ikke kunne smide sådan en fætter ind i det? Dampen burde vel sikre, at skindet ikke bliver brændt inden den er færdig. Har du nogen erfaring med pippere i sådan en ovn.

   Faster Philip said:

   dec. 4, 2011

   Hej Margrethe, og velkommen til!

   Ahh ok, ja sådan kan det gå, så fik du den vel også til en god pris?

   Ja altså, skindet bliver jo holdt fugtet, men det kommer an på hvor meget damp du kører med? For hvis du gir den 230 grader og 25% damp så før du ikke den ønskede effekt. Jeg ville nu nok egentlig langtidsstege en kalkun. Har lavet kylling på 50-50% og det er godt, rigtigt godt, men igen mener jeg det skyldes nænsom tilberedning og ikke dampen som sådan.

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  Margrethe said:

  dec. 14, 2011

  I min dampsovn kan jeg ikke selv styre procenter, men jeg har mange andre muligheder:-) min er sådan en fætter http://www.siemens-home.dk/produkter/madlavning/45-cm-koncept/HB36D572.html?source=browse og jo vi fik en meget meget go pris (5000 kr), taget i betragtning at der kun blev bagt boller i den to gange.
  Nå men i forhold til kalkunen, tror jeg jeg er endt på at langtidsstege den i den alm. ovn – man tager bare ikke chancer juleaften:-)

   Faster Philip said:

   dec. 17, 2011

   Ahh ok, men der er sikkert et program som holder 25%-50% etc. Ja det var sørme en god pris!

   Det kan man ikke bebrejde dig Margrethe :-)

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  LarsQ said:

  feb. 8, 2012

  230 grader! Kan man nøjes med det? Jeg tænker at fx. og nogle brødopskrifter gerne starter med et ordentligt knald af varme. Eller er der et grill element, som man kan bruge til at få varmen op?

   Faster Philip said:

   feb. 9, 2012

   Hej Lars,

   Ork ja, det går helt fint! Dampen hjælper en del på det! Der er også grill, men ovnen går ikke højere end 230 grader. jeg har dog ikke oplevet at det ikke var nok, endnu.

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  […] / AEG, til et 101 kursus i damp. Her kan du læse meget mere om det besøg samt opskrifter med damp.Damp inspirationsdag hos AEG – Mette Hvarre Gassner – Årets kok 2011Men denne gang stod en ganske […]

  Rikke said:

  aug. 22, 2012

  Jeg er ved at få nyt køkken og overvejer at købe en kombidampovn (Voss eller electrolux) istedet for en traditionel pyrolyse ovn men er i tvivl om der så er noget man ikke kan i den da den kun kan gå op til 230 grader. Normalt bager jeg pizza på 275-300 grader. Hvordan bager man gode pizza i en dampovn? Er noget man går på kompromi med forhold til en traditionel ovn? Er den lige så nem at rengøre? I bruger vejledningen ser det ud til at man skal rengøre den efter hver gang man har brugt den. Jeg er ikke typen der vil dampe fisk i den men overvejer den pga. bagning i damp. Vil jeg få nok ud af den i stedet for en pyrolyse?

   Faster Philip said:

   aug. 25, 2012

   Hej Rikke, og velkommen til :-)

   Ja altså man kan jo ihvertfald ikke bage ved højere grader end 230 – det skal siges at dampen yder altså sit til at du alligevel får en sprød og lækker skorpe! På samme måde som du normalt ville bage en pizza men med fx. 25% damp og 75% varme. Jeg synes den er fint nem at rengøre, men som du selv skriver skal den lige tørres af, og dampkamret skal tømmes. Hmmm det er svært, for min damper jeg ret meget i, grønt og fisk osv. Men bagningen er også et stort plus. Jeg tænker du ville kunne finde mange anvendelser når du først har fået den =)

   De bedste hilsner

   Faster Philip

  […] Jeg har tidligere været i fredericia, og prøve kombi-dampovne und so weiter – og haft en til test! Skulle du have lyst kan du læse mere her: http://www.faster-philip.dk/aeg-procombi-dampovn/ […]

Smid en kommentar!