Tebirkes

lørdag 23 maj, 2009 9 Kommentarer Postet under: Brød, Desserter

Tebirkes

12 stk

ingredienser:

1 dl mælk
25 g gær
50 g smør
1 æg
250 g hvedemel
1 nip salt
2 spsk sukker
æg til pensling
blå birkes

Fyld
100 g revet marcipan
1 æggehvide

Varm mælken til den føles lun, når du prøver med lillefingeren.
Rør gæren ud i mælken og smelt smørret. Kom det ved sammen med æg, salt og sukker. Tilsæt melet og ælt grundigt.
Lad dejen hæve i 1 time.  Slå dejen ned og rul den ud.  Læg dem sammen i 3 lag og rul ud igen.
Dette gøres et par gange, og i sidste omgang lægges fyldet af sammenpisket marcipan og æggehvide på inden dejen foldes til et smalt aflangt retangel, der skæres over til 12 tebirkes.
Disse pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Efterhæver i 15 minutter og bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10 minutter.

Related Posts with Thumbnails
Print Friendly

Dette indlæg blev postet lørdag 23 maj, 2009 kl. 9:35 am og er arkiveret under Brød, Desserter. Du kan poste en kommentar og følge en hvilken som helst respons til dette indlæg igennem RSS 2.0 feed.

9 Kommentarer Smid en kommentar!

    rasmus said:

    jun. 1, 2009

    kan man godt komme remonce i?

    Faster Philip said:

    jun. 1, 2009

    Hej Rasmus, fyldet er remoncen =D

    Bo Frank said:

    jun. 22, 2009

    Hej Faster Philip!

    I vestjylland, hvor vi har sommerhus, kan man om sommeren, HVIS MAN ER HELDIG, købe “københavnerbirkes”. Ordet tebirkes arbejder de ikke med.

    Og ja, københavnerbirkes er tebirkes – uden remonce. De har også nogen som bare hedder “birkes”!? Det er almindelige morgenboller, hvor dejen er lagt ind over sog selv, ligesom på tebirkes. man får altså persienner på siden af en sådan “birkes”, men du kan lige så godt spise et spansk rundstykke…

    Kan du sige mig hvordan man bedst gemmer sine tebirkes en dags tid? Hvis jeg køber dem hjemmefra den ene dag, kan jeg så godt holde dem friske til næste dags morgenmåltid?

    Skal de i køleskab/-taske, eller skal de endelig ikke det? De bliver vel bløde hvis man putter dem i en plasticpose?

    Hvordan gør man?

    M.v.h

    Faster Philip said:

    jun. 22, 2009

    Hej Bo.
    Tak for uddybningen, det har længe undret mig, en birkes lyder lidt som en smørbirkes, dem kan man desværre heller ik rigtig få mere, det var bare en bolledej, med rigeligt smør, lagt over sig selv, og drysset med birkes på oversiden.

    Køleskab har jeg aldrig brugt, men måske det virker.
    Jeg plejer at lægge dem i en bagerpose og derefter i en plastpose, de forbliver ikke som de er, de bliver lidt mere tørre, men sprødheden forbliver der. Jeg vil så sige at en tur på optøning i mikroovnen, bare 1 min. el. 2, kan have ganske magisk effekt. Håber det var svar nok.

    Mvh Faster Philip

    Søren said:

    aug. 7, 2010

    Her i Århus er jeres “tebirkes” kendt som københavnerbirkes. Det er præcis det samme. Da jeg boede i København observerede jeg dog at “tebirkes” oftere er lavet med lyse birkes i København, end det gøres i Århus, hvor der næsten altid bliver benyttet mørke birkes. Hvis man bestiller en tebirkes i Århus får man en københavnerbirkes uden remonce. En tebirkes er identisk med en alm. birkes.
    Jeg kan oplyse at langt de fleste steder i Jylland hedder det en københavnerbirkes.
    Jeg har ingen ide om hvorfor det hedder en københavnerbirkes.

    Gitte said:

    sep. 18, 2010

    Jeg har lige fundet din mad Blog og jeg nyder den rigtigt. Jeg bor i USA og det er så dejligt at kigge på danske opskrifter blandt andet. Og så fandt jeg dine Birkes, de har altid været en af mine favoriter. De ser jo helt fantastic ud.

    Faster Philip said:

    sep. 18, 2010

    Hej Gitte, og velkommen til :-)

    Hvor er jeg glad for du kan bruge mine skriblerier helt derovre! Jeg kender godt til (mad)hjemve! Det danske køkken er lidt noget for sig må man sige. Ja mmm tebirkes er gode, tror snart jeg vil kaste mig ud i frøsnappere. Og tak for de rosende ord.

    De bedste hilsner

    Faster Philip

    Jette Mortensen said:

    apr. 20, 2012

    Hej Philip
    I am Danish/Canadian, been living in Canada 34 years. Love baking, cooking making my own coldcuts.Iam trying to get good authentic resipes.Now I got TEBIRKES.Thank you. TAK.I can’t wait to try them

      Faster Philip said:

      apr. 22, 2012

      Hej Jette, og velkommen til :-)

      How funny – and how interesting. Glad i could help out! Don’t hesitate to contact me if you need more, not all of my repertoire is yet to find on the website.

      I hope you’ll like them as much as me.

      Best regards

      Faster Philip

Smid en kommentar!